Podeli vest

Američka ministarka finansija Dženet Jelen izjavila je danas da zemlje sa tržišnom ekonomijom treba da podignu “zid protivljenja” prema Kini zbog njenih industrijskih politika koje vodi država.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

JELEN
Foto: TanjugAP Photo/Manuel Balce Ceneta, File

Politika prema Kini je ključna tema koju Jelen promoviše na sastanku Grupe sedam (G7) finansijskih ministara ove nedelje u italijanskom odmaralištu Streza.

Jelen je takođe rekla na konferenciji za novinare da od ministara finansija G7 i guvernera centralnih banaka traži “opšti dogovor o konceptu” plana da se prihodi od oko 300 milijardi dolara zamrznute ruske imovine iskoriste za podršku Ukrajini, prenosi Rojters.

Francuski ministar finansija Bruno Le Mer je juče uoči sastanka G7 poslao sličnu poruku kada je rekao da Grupa sedam treba da bude ujedinjena u suočavanju sa kineskom navodno prekomernom proizvodnjom koja se na zapadu označava i kao “višak kapaciteta”.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine je 27. aprila saopštilo da termin “višak kapaciteta” nije tržišni zaključak nego “laž i primer protekcionizma SAD” koje žele da suzbiju privredni rast Kine, preneli su kineski mediji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…