Podeli vest

Novoizabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik preuzeo je danas dužnost od dosadašnje predsednice Željke Cvijanović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dodik
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic/Arhiva

Svečani čin primopredaje dužnosti održan je u Palati Republike u Banjaluci, gde je Cvijanović uručila Dodiku zastavu i Ustav RS.

Dodik i Cvijanović su potom potpisali svečanu izjavu o primopredaji dužnosti predsednika Republike Srpske, prenosi Srna.

Dodik je u obraćanju nakon primopredaje dužnosti podsetio da je treći put na ovoj funkciji i ocenio da je pred RS “izazovno vreme koje zahteva jedinstvo i zajedništvo”, dodaje RTRS.

“Funkcija predsednika nije samo operativna, već i simbolična jer u sebi nosi politički moralni i svaki drugi dignitet”, naveo je Dodik.

Cvijanović, koja je novoizabrani srpski clan Predsedništva BiH, istakla je da je Republika Srpska stabilna, sposobna da ovlada svim procesima i očuva stabilnost i mir.

Primopredaji su prisustvovali narodni poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnici društvenog i verskog života, i diplomatskog kora.

Svečana primopredaja upriličena je nakon što je Dodik položio svečanu zakletvu na konstitutivnoj sednici 11. saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

Svečanu zakletvu na sednici je položila i Cvijanović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ