Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se utvrđuje na osnovu čega je Kristijanu Šmitu, koji nije imenovan u Savetu bezbednosti UN-a na mesto visokog predstavnika, izdata diplomatska akreditacija u Ministarstvu spoljnih poslova u Savetu ministara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dodik
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic/Arhiva

“Tragamo za odgovornim licima u OHR-u, koja su takav zahtev uputili MIP-u, kao i za onima koji su u Ministarstvu spoljnih poslova potpisali zahtev za izdavanje diplomatske akreditacije. MIP to nije proveravao, postoje lica koja su odgovorna, to će sigurno morati sada da se zna”, rekao je Dodik za RTRS, navodeći da je reč o krivičnoj odgovornosti.

On je izjavio da ima saznanja da se o tome vodi istraga i u Nemačkoj, a to sve govori da neko mora odgovara, a pre svega, da se utvrdi odgovornost lokalnih ljudi.

“Ovo je pre svega krah za BiH, njen sistem i njene institucije, da se na bazi lažne priče o tome da je imenovan, Kristijanu Šmitu izdaju bilo kakvi papiri za boravak. Zato je i pokrenuta ta procedura da se to preispita i utvrdi, treba konačno da se utvrdi odgovornost lokalnih ljudi za sve to”, rekao je Dodik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: