Podeli vest

Goran je pre svega moj i prijatelj moje porodice za života. Posle šest godina pisanja istorije došlo je do zasićenja, odlučili smo da završimo saradnju, ali još nemam ideju ko će ga zameniti, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković, dan nakon razlaza sa trnerom Goranom Ivaniševićem.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR

Đoković je sinoć u beogradskom Domu omladine prisustvovao premijeri filma o Nikoli Piliću “Legenda”, u čijoj je trenerskoj Akademiji u Minhenu proveo važan deo karijere.

“Rastali smo se pozitivno, došlo je do tačke zasićenja, posle šest godina pisanja istorije, osvojili smo brojne titule, prošli smo kroz siro i rešeto, deportaciju, diskvalifikaciju, prilično neprijatno, ali uvek je bio tu za mene i imao je ljudski odnos prema meni”, rekao je Đoković novinarima u Beogradu.

Ljudske vrednosti su uvek iznad svega, zbog tog odnosa i hemije došao je i rezultat, naglasio je Đoković.

“Njemu sve najbolje želim, a što se tiče naredne etape, još nemam jasnu ideju ko bi to mogao da bude i da li će to neko uopšte da bude. Uvek sam imao trenere uz sebe, ali svakako da će javnost biti blagovremeno obaveštena”, poručio je Đoković.

Đoković: Pilić je moj teniski otac, jedini je ujedinio Srbe i Hrvate

Za mene je poseban osećaj bio gledati film o Nikoli Piliću. Više puta sam rekao da je on moj teniski otac, a jedini je uspeo da ujedini Srbe i Hrvate i sa te dve reprezentacije osvoji Dejvis kup, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković, nakon projekcije filma “Legenda” o čuvenom treneru.

“Bilo je emotivno, prisetili smo se i dana koje sam kao dečak i tinejdžer proveo u njegovoj Akademiji, ali i zajedničkog osvajanja Dejvis kupa 2010. godine. On je jedini ujedinio Srbe i Hrvate time je pokazao plemenitost, mada su ratne rane i dalje sveže, jer je najvažniji timski trofej u našem sportu osvojio i sa Srbijom i Hrvatskom, kao i Nemačkom”, istakao je Đoković na konferenciji za medije.

On je istakao da je osvajanje Dejvis kupa dalo veliki podstrek i njemu i Viktoru Troickom i Janku Tipsareviću.

“Ja sam 2011. nanizao 40 pobeda i imao najbolju sezonu u karijeri, Viktor došao nadomak Top 10, a Janko do sedmog mesta. Takođe, njegov primer sa osnivanjem ATP me podstakao da napravim Asocijaciju igrača. Pilić je legenda našeg sporta i uzor” poručio je Đoković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: