Podeli vest

Predsednik Saveta roditelja OŠ “Vladislav Ribnikar” Igor Đorđević izjavio je danas da je iz te škole ukupno ispisano 69 dece od drugog do osmog razreda, ali i da se desetoro dece upisalo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

oš vladislav ribnikar
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ARHIVA

Za Tanjug je rekao da je oko 110- 115 dece upisano u prvi razred, što je, kako je naveo, za četiri, pet posto manje nego prethodnih godina.

Đorđević je naglasio da je početak školske godine u nastavnom delu protekao normalno, i pored svih problema kojih je bilo u samoj organizaciji nastave u jednom manjem prostoru, bez kabineta, zahvaljujući nastavničkom kadru koji je dao sve od sebe da se svi ti problemi nadomeste njihovim pojačanim radom, ali i deci koja su se predano potrudila da sve funkcioniše u najboljem mogućem redu.

Kako je naveo, nova v.d. direktorka škole, učiteljica Olga Mitrović, koja danas počinje sa radom na ovoj funkciji, dugo radi u samoj školi, deca je poznaju, radila je s mnogom decom i izabrana uz podršku kompletnog nastavničkog kadra.

Odgovarajući na pitanje da li i dalje postoji, kako navode mediji, sukob među roditeljima jer jedni kažu da je sve u redu, dok drugi upozoravaju da su deca skučena u 50 odsto kapaciteta i da su i dalje pod traumom zbog tragedije koja se dogodila, Đorđević je rekao da su svi roditelji saglasni da nisu dovoljno dobri uslovi za školovanje, ali da se mišljenja razlikuju u nekim idejama kako to rešiti.

“Svi smo saglasni da nismo u normalnim uslovima samim tim što nemamo kabinete koji su nam jako neophodni, da prostor jeste skučen, da taj deo rekonstrukcije koji je obavljen može da se poboljša. Ta reč sukob je pogurana od strane medija, nisu to sukobi, mislim da smo na dobrom putu da zajedno rešimo te probleme. Bitno je da smo i od strane Vlade dobili podršku i za izbor direktorke iz kolektiva škole, i za rešavanje problema koje mi imamo. Nama samo treba da se pokaže dobra volja da sve to ide u dobrom pravcu”, izjavio je Đorđević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: