Podeli vest

Narodni poslanik Milovan Drecun ocenio je danas da je tokom agresije na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju, koja je započela 24. marta 1999. godine NATO namerno sistematski gađao civilne objekte i ubio civile da bi bio oslabljen moral i stanovništva i vojske.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

drecun
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / ARHIVA

Na današnji dan pre 25 godina NATO avioni bombardovali su centar Surdulice usmrtivši najmanje 20 civila, uključujući 12 dece, pri čemu je srušeno ili oštećeno više od 500 kuća, a Drecun za Tanjug kaže da Surdulica, koja je bombardovana u tri navrata, zaista nije imala nikakav vojni značaj.

“Zaista je veoma čudno zbog čega su uopšte gađali Surdulicu”, rekao je Drecun i podsetio da je gađano naselje blizu kasarne koje je gusto naseljeno, kao i sanatorijum, odnosno dom za stare gde su bile smeštene izbeglice iz Hrvatske. On je naglasio da je priča koju je izneo portparol NATO-a Džejms Šej o “jednoj bombi koja je promašila cilj” i o tome da se desila greška, pokušaj da se obmane javnost i dodao da to jednostavno nije tačno, a da su Surdulica, kao i Aleksinac i Niš, gde su bacane kasetne bombe, najbolji dokaz za to. Podsetio je da je bilo napada kada su avioni bombardovali, pa se ponovo vraćali još jednom, zato što su očigledno procenjivali da nisu završili posao.

“Ali znate, ovde je stvar u tome da su oni pogodili, odnosno bombardovali, pa ja mislim, sigurno jedno 70-80 odsto u njihovim akcijama sve civilne ciljeve”, rekao je Drecun. Naveo je da je tokom agresije NATO na Srbiju oni pogodili sedam tenkova, a 480 ih je bilo na Kosovu i Metohiji.

“Sedam tenka su pogodili, ali su zato ‘junački’ uništili 352 privredna subjekta, fabrike i ostalo. Pogledajte šta su sve gađali. Znači, kada nisu mogli da nam unište vojne potencijale, kada su shvatili, onda su krenuli da gađaju i škole i vrtiće i bolnice, da nam oduzmu i vodu i struju i sve”, rekao je Drecun.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: