Podeli vest

Na beogradskom Sajmu će 14. i 15. oktobra biti održan drugi beogradski Festival mačaka (Cat Fest), manifestacija koja okuplja industriju posvećenu kućnim ljubimcima, odgajivače rasnih mačaka iz celog sveta, aktiviste i sve ljubitelje mačaka, sa ciljem popularizacije odgovornog vlasništva, brige i preventive prema ljubimcima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Na Festivalu će biti bogat program posvećen deci i mladima, kao i svim posetiocima i učesnicima, najavio je organizator festivala Felinološko društvo Felis Serbica.

Tokom festivala u hali 5 Beogradskog Sajma biće održana međunarodna izložba mačaka TICA asocijacije. Najavljeno je da će biti predstavljeno preko 100 mačaka, koje će ocenjivati sudije iz Kanade, Nemačke, Velike Britanije i Austrije.

Među najzanimljivijim događajima festivala biće Likovni konkurs „Deca crtaju mačke“, takmičenje dece do 12 godina, udomljavanje napuštenih uličnih maca, takmičenje „Mladih izlagača“ posvećeno deci i mladim vlasnicima mačaka, kviz o mačkama „Mačkamanija“ i drugo.

Prema najavi organizatora, beogradski Festival mačaka predstaviće preko 30 različitih rasa mačaka iz Evrope i sveta, a dolaze odgajivači iz Kine i Tajvana, Izraela i iz drugih zemalja.

Takođe, veliki broj proizvođača i distributera biće prisutan sa svojim programom za kućne ljubimce, i svi posetioci će moći da se upoznaju sa njihovim asortimanom.

Ove godine počasni “ambasadori” beogradskog Festivala mačaka su glumica Miona Marković i pevačica Tamara Dragić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: