Podeli vest

Dečije lutke koje se prodaju u Rusiji ne bi trebalo da promovišu netradicionalne vrednosti za zemlju, izjavila je danas članica Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Marija Butina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BARBI
Foto: Pixabay

„Kategorički sam protiv pojavljivanja lutaka u našim prodavnicama, na primer, transrodnih osoba ili lutaka koje promovišu istopolne odnose“, rekla je Butina za RIA Novosti.

Ona je napomenula da je za vladine porudžbine, na primer, prilikom kupovine lutaka za vrtiće potrebno fokusirati se na domaće fabrike lutaka koje prave “prelepe igračke sa pravom porukom”.

Prema njenim rečima, Barbi lutke koje proizvodi kompanija “Mattel” su motor LGBT agende, što je u Rusiji neprihvatljivo prema Zakonu o zabrani LGBT propagande. Ruski predsednik Vladimir Putin je 2013. godine potpisao zakon o zabrani LGBT propagande među decom. On je više puta napomenuo da se na ovaj način ne krše prava LGBT zajednice u Rusiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…