Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je zadovoljan Samitom Rusija-Afrika, održanim u Sankt Peterburgu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin
Foto: Tanjug/Russian Presidential Press Service via AP/FILE

“Čini mi se da je održan na veoma dobrom nivou i sa dobrim rezultatima”, rekao je Putin na sastanku na marginama samita sa predsednikom Republike Kongo Denisom Sasu Ngesom, prenele su RIA Novosti.

On je zahvalio Sasu Ngesu što je izabrao da poseti Sankt Peterburg. Putin je, takođe, rekao da je dan ranije imao iskren i koristan razgovor o Ukrajini sa predstavnicima afričkih zemalja. Posebno se razgovaralo o mogućim načinima rešavanja situacije.

“Pre nešto više od mesec dana, ovde u Sankt Peterburgu, razgovarali smo sa liderima i šefovima delegacija niza afričkih država, uključujući vašeg predstavnika, o mogućim načinima rešavanja situacije oko Ukrajine. Juče smo, takođe, imali priliku da nastavimo razmenu mišljenja uz vaše aktivno učešće, gospodine predsedniče. Po mom mišljenju, došlo je do veoma iskrene i korisne diskusije”, rekao je on.

Pored toga, kako je istakao Putin, Rusija i Republika Kongo plodno sarađuju u UN i drugim međunarodnim platformama.

“Kongo podržava većinu ruskih nacrta rezolucija, uključujući i one o borbi protiv veličanja nacizma, o tome da ne bude prvi koji će raspoređivati oružje u svemiru, informacionoj bezbednosti i tako dalje”, rekao je Putin.

On je istako i da je obim trgovine između Rusije i Republike Kongo porastao za 85 odsto u periodu januar-april ove godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: