Podeli vest

“Kada prvi put pronađu jedan cent skrivenog novca u domaćim ili inostranim bankama moja poruka je – poklanjam ga Dritanu Abazoviću”, kazao je Crnogorski predsednik Milo Ðukanvić

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Milo Djukanović Đukanović
Foto: Shutterstock

Crnogorski predsednik i lider DPS Milo Ðukanvić, koga je premijer Dritan Abazović nedavno označio kao pokrovitelja šverca cigareta u Crnoj Gori, izjavio je da je spreman da se povuče iz političkog života onog trenutka kada u zemlji ili inostranstvu bude pronađena neka njegova skrivena kompanija, preko koje je obavljao delatnost ili “prao nepostojeći novac”.

“Kada prvi put pronađu jedan cent skrivenog novca u domaćim ili inostranim bankama moja poruka je – poklanjam ga Dritanu Abazoviću”, kazao je Ðukanović na sinoć održanoj konvenciji u Rožajama, u okviru kampanje za lokalne izbore, koji će u više crnogorskih gradova biti održani 23. oktobra.

Ðukanović je partije pobednice avgustovskih izbora 2020. nazvao “jadnim” i “inferiorno opsesivnim”.

U avgustu 2020. Ðukanovićeva DPS i partnerske stranke su prvi posle 30 godina otišle u opoziciju, a on smatra da su dve godine bile više nego dovoljne da, kako je naveo, “iz ormara počnu da ispadaju kosturi”.

On se, saopšteno je iz DPS, osvrnuo i na nedavno izlaganje premijera Dritana Abazovića na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, a kada je pročitao izveštaj sa te sednice palo mu je na pamet da se upita: Šta bi sa onom plavom torbom koja se najavljuje već tri godine da samo što nije stigla kao dokaz moje korumpiranosti.

“Šta bi sa onom najavom kako će iz Vašingtona sa autoritativne adrese stići aber ko može, a ko ne može da ostane na političkoj sceni Crne Gore? Očigledno da premijeru u tehničkom mandatu, Dritanu Abazoviću, jedino takva pomoć treba – da mu očisti političku scenu, ne bi li makar u svojim očima izgledao politički viši i značajniji nego što jeste”, naveo je Ðukanović i upitao takođe:

“Šta bi sa onim najavama njegovih bezbednosnih mentora iz Bezbednosno informativne agencije iz Beograda, koja je uspela da u međuvremenu lansira i par medija u Crnoj Gori? Šta bi sa njihovom najavom kako će navodno sa neke visoke zapadne adrese stići aber o sankcijama koje su uvode protiv najviših državnih funkcionera države Crne Gore? Šta je tiha čežnja upravo samog Abazovića, njegovih mentora u Beogradu i njihovih zajedničkih mentora u Moskvi”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: