Podeli vest

U dopunjenom predlogu za skraćenje mandata Skupštini, Ðukanović traži vanrednu sednicu parlamenta 30. septembra, što je bio i njegov raniji predlog, prenosi RTCG.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Milo Djukanović Đukanović
Foto: Shutterstock

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović dostavio je Skupštini dopunjeni predlog odluke za skraćenje mandata Skupštini, nakon što mu ga je predsednica parlamenta Danijela Ðurović vratila na doradu.

U dopunjenom predlogu za skraćenje mandata Skupštini, Ðukanović traži vanrednu sednicu parlamenta 30. septembra, što je bio i njegov raniji predlog, prenosi RTCG.

On je podsetio da je 20. avgusta Skupština izglasala nepoverenje 43. vladi.

Ðukanović je naveo da je konsultacije za sastav 44. vlade obavio sa predstavnicima Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata Crne Gore, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Force, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije i Liberalne partije.

On je kazao da se pozivu nisu odazvali predstavnici Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije (SNP), i Građanskog pokreta URA.

“Predlog da se mandat za sastav vlade poveri Miodragu Lekiću, koji mi je u ime partija koje su osvojile većinu mandata na izborima 2020. godine uputio Andrija Mandić, nisam mogao da prihvatim jer smatram da se za to nisu stekli svi neophodni uslovi”, kazao je Ðukanović.

On kaže da nije stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira vladu koja bi ponudila rešenja veoma teških problema na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu.

Ðukanović je dodao da prema tome, saglasno ustavnim ovlašćenjima, podnosi Predlog odluke za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine.

Prema njegovim rečima, to je najoptimalnije rešenje u datoj političkoj situaciji, i u najboljem interesu svih građana.

“Jer se time otvara mogućnost za organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora u što kraćem roku, što će omogućiti izbor vlade koja će delovati u punom kapacitetu”, naveo je crnogotski predsednik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: