Podeli vest

Advokat Dijane Hrkalović, Vladimir Ðukanović komentarisao je izjavu Nebojše Stefanovića i uputio kritike Tužilaštvu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đukanović
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/Arhiva

Advokat Vladimir Ðukanović izjavio je danas da ministar odbrane Nebojše Stefanovića u svojoj jučerašnjoj izjavi u kojoj je odgovarao na optužbe koje je na njegov račun izrekla Dijana Hrkalović, nije rekao ni reč o prisluškivanju predsednika što je krljučna optužba Hrkalović.

On je kritikovao i saopštenje Tužilaštva za organizovani kriminal koje je navelo da se izjave Hrkalović ne mogu se smatrati relevantnim i verodostojnim za krivični postupak pred sudom.

“Teško poverovati da ministar Nebojša Stefanović nije znao o prisluškivanju predsednika države”, rekao je branilac Dijane Hrkalović i istaknuti član SNS za TV Pink.

Na optužbe Stefanovića da on (Ðukanović) stoji iza “političko – medijske hobotnice koja vrši pritisak na institucije” odgovara ironično da je njegov uticaj toliki da istrage protiv Nebojše Stefanovića neće biti.

“Po saopštenje Tužilaštva za organizovani kriminal izgleda da Stefanović ima uticaj ,rekao je on ocenio da je saopštenje tog tužilaštva skandalozno.

“Neće da se bave, a ima indicija da su izvršena ozbiljna krivična dela. Po zakonu dužni su da nešto pokrenu po službenoj dužnosti. Prema državnim organima može da postupa samo to tužilaštvo. Ako ništa drugo trebalo je da izdaju nalog za prikupljanje obaveštenja”, rekao je on.

Dodao je da je zanimljivo da tužilaštvo neće ni to da pokrene, što po Ðukanoviću

znači da Stefanović ima daleko značajniji uticaj na državne organe.

” Saopštenjem su ga abolirali od bilo kakve istrage, bukvalno, jer je to tužilaštvo jedino nadležno”, rekao je Ðukanović.

Dodao je da je tužilaštvo moglo da proveri navode Hrkalović iznete u medijima, i zapitao se zašto je to problem.

Rekao je da posle saopštenja, od takvog tužilaštva više ništa ne očekuje.

“Žali bože takve institucije”, rekao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: