Podeli vest

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović obišla je danas radove na izgradnji vrtića u čačanskom naselju Zablaće i Osnovnu školu „Vladislav Petković Dis”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/BRANKO LUKIĆ (STF)

Đukić Dejanović je rekla da će u narednoj školskoj godini pažnja minsitarstva prosvete biti usmerena na vaspitnu fuknciju škole.

„Mi smo posle onih jezivih i tužnih događaja u maju prošle godine usmerili pažnju na vaspitnu funkciju škole i dali smo uputstvo svim osnovnim i srednjim školama za prošlu školsku godinu. To nećemo bitno ni sada menjati, pa će sam početak školske godine biti vezan za komunikaciju nastavnika, dece i po mogućstvu roditelja, da sistem vrednosti kod dece razvijamo na jedan drugačiji način, nego što je to do sada bilo”, rekla je ministarka.

Ona je dodala da deca, nastavnici i roditelji zajdnički moraju da rade na sistemu vrednosti u kojem će se ceniti prave vrednosti i ljudska toplina.

Izgradnja vrtića u Zablaću započeta je 27. februara, kada je Đukić Dejanović položila kamen temeljac.

Projekat izgradnja tog vrtića, površine više od 800 kvadratnije metara vredan je 160 miliona dinara, od čega je 130 miliona dinara obezbedila Vlada Srbije, a preostalih 30 miliona grad Čačak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: