Teme diskusije bili su bilateralni ekonomski odnosi Srbije i Nemačke, kao i Srbije i SAD

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

nemačka -sad
Foto: Shutterstock

 Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, Marko Ðurić, učestvovao je na okruglom stolu u organizaciji Nemačko-američkog poslovnog saveta u Vašingtonu.

Teme diskusije bili su bilateralni ekonomski odnosi Srbije i Nemačke, kao i Srbije i SAD, a razmenjena su mišljenja i o prilikama za njihovo dalje unapređivanje u kontekstu jačanja transatlantskih poslovnih veza, saopšteno je iz Ambasade Srbije u Vašingtonu.

Predstavnicima američko-nemačke poslovne zajednice, ambasador Ðurić izložio je privredne i trgovinske potencijale Srbije kao međunarodno priznatog ekonomskog lidera našeg regiona.

Ðurić je predstavio i koncept „Otvorenog Balkana“, upoznavši prisutne sa regionalnim značajem te inicijative i mogućnostima koje nudi svim uključenim stranama.

Na događaju su učestvovali predstavnici desetak američkih i nemačkih kompanija koje posluju u SAD, među kojima su „Siemens“, „Panasonic”, „BMW”, „Bank of America“, „Eli Lilly”, „Oxygen Solutions” i druge.

Nemačko-američki poslovni savet je neprofitna organizacija koja u svom članstvu okuplja eminentne kompanije, preduzeća i profesionalce iz poslovne zajednice, sa ciljem pružanja podrške jačanju nemačko-američke ekonomske saradnje i trgovine.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: