Podeli vest

Marko Đurić sastao se sa kongresmenom Džoom Vilsonom, članom Odbora za spoljne poslove.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

marko đurić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se sa kongresmenom Džoom Vilsonom, članom Odbora za spoljne poslove, sa kojim je razgovarao o aktuelnim dešavanjima na svetskoj političkoj sceni i zajedničkoj želji za prestankom rata u istočnoj Evropi.

Đurić je Vilsonu ukazao na dešavanja na prostoru Kosova i Metohije poslednjih dana i destabilizujuće poteze prištinskih vlasti, ističući činjenice koje govore u prilog konstruktivnom pristupu Beograda kao kredibilnog sagovornika za pregovaračkim stolom, saopštila je Ambasada Srbije u Vašingtonu.

Ocenivši ga kao iskrenog prijatelja naše zemlje, koji pokazuje da Srbija i SAD dele zajedničke vrednosti mira, razumevanja i saradnje, ambasador Đurić istakao je da Srbija veoma ceni svesrdnu podršku kongresmena Vilsona otpočinjanju strateškog dijaloga Srbije i SAD, kao i inicijativi „Otvoreni Balkan“.

S tim u vezi, iskazao je posebnu zahvalnost na kongresnom pismu koje je kongresmen Vilson, zajedno sa kongresmenom Erikom Svolvelom, nedavno uputio predsedniku Džozefu Bajdenu, sa predlogom da SAD bude domaćin Samita država „Otvorenog Balkana“.

Među temama razgovora bile su i perspektive daljeg unapređenja vojne saradnje Srbije i SAD, kao i zajednički planovi u domenu proširenja aktivnosti i članstva Srpskog kongresnog kokusa, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: