Podeli vest

Ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko uručio je danas direktoru Srbijagasa i funkcioneru Socijalističke partije Srbije Dušanu Bajatoviću orden za doprinos u međunarodnoj saradnji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ Srbijagas/ Miloš Gagić

Bajatoviću je orden dodelilo rusko Ministarstvo inostranih poslova sa potpisom ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i ministra odbrane Sergeja Šojgua, navodi se u saopštenju.


Prema rečima Dušana Bajatovića, koji je ujedno i predsednik Ruskog geografskog društva u Srbiji, orden predstavlja veliku čast, ali i obavezu.


“Visoki orden Ruske Federacije koji su mi dodelili Sergej Lavrov i Sergej Šojgu, predstavlja veliku obavezu”.
On je dodao da ovaj orden ne pripada samo njemu, već pripada svim njegovim saradnicima u Srbijagasu, SPS-u, u Gastransu i njegovim kolegama iz Ruskog geografskog društva u Srbiji.


“Ovaj orden predstavlja obavezu da i dalje nastavimo rad na razvijanju bratskih i neraskidivih odnosa Ruske Federacije i Srbije, odnosno, ruskog i srpskog naroda”, istakao je Bajatović.


Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko poručio je tom prilikom da ako jedan narod želi da sačuva svoj identitet i suverenitet zemlje mora i da je poznaje.
“Ako želimo najbolju saradnju, moramo da razvijamo poznavanje geografije i prilika naših zemalja”, rekao je Bocan Harčenko.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: