Podeli vest

Kao i što je najavila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović Republička rudarska inspekcija izvršila je vanredni inspekcijski nadzor u rudniku kod Zaječara, u okviru JP PEU Resavica, u pogonu separacija u mestu Grljan i preliminarnim izveštajem konstatovano je da je u jutarnjim časovima u petak do nesreće došlo kada je naprasno počelo propadanje radnika jednog za drugim kroz ugalj u bunkeru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ ZORAN MILIĆ

Pre toga je vršeno čišćenje bunkera gotovih proizvoda sitnog uglja od zalepljenog uglja na obodima bunkera, a radove na čišćenju su vršila tri zaposlena rudnika Lubnica.

“Tokom izvođenja radova u bunkeru na ustima istog je vršeno dozirano ispuštanje uglja, usled čega je trebalo da radnici postepeno silaze niz bunker i otkopavaju obode bunkera od zalepljenog uglja. Naprasno je počelo propadanje radnika jednog za drugim kroz ugalj u bunkeru. Ostali radnici separacije započeli su sa ispuštanjem uglja iz bunkera i demontiranjem izlaznih vrata, kako bi što pre oslobodili pomenute radnike koji su bili u bunkeru”, navode iz Ministarstva rudarstva i energetike.

Nakon 15 do 20 minuta uspeli su pomenute radnike da izvuku iz bunkera. Dva zaposlena su smrtno stradala, dok je treći zaposleni sa lakšim povredama izvučen iz bunkera.

U toku je prikupljanje svih dodatnih relevantnih informacija u cilju finalizacije inspekcijskog izveštaja, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju. Takođe, u toku je i sprovođenje istražnih radnji od nadležnih organa, kažu u Ministarstvu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: