Podeli vest

Grupa od 55 Nemaca koji su letovali na Majorki, Španija, nedavno postavila novi svetski rekord za najveći broj popijenih piva u periodu od tri sata – 1.254 piva.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

pivo
Foto: Pixabay

Ovaj bizarni događaj se odigrao na Playa de Palmi, području poznatom po živahnom noćnom životu i često kritikovanom kao “glavni grad pijane turističke zabave” Španije.

Nekoliko nemačkih turista koji se nisu poznavali unapred su se koordinirali putem WhatsApp grupa i okupili u popularnom baru sa specifičnim ciljem postavljenim od strane grupe sunarodnika nekoliko meseci ranije.

U julu, druga grupa nemačkih turista uspela je da popije 1.111 piva u tri sata, a “junaci” ove priče su bili uvereni da mogu da postignu čak bolji rezultat.

Navodno, ovih 55 osoba su platili račun od 2.380 evra za ogromnu rundu piva, ali su uspešno oborili stari rekord za više od 100 piva.

Pokušaj postavljanja svetskog rekorda počeo je u 10:30 ujutru i završio se oko 13:00 časova. Zapravo je trajalo sat vremena duže nego što je grupa prvobitno očekivala, jer su sa samopouzdanjem tvrdili da će dostići 1.200 piva do podneva. Ipak, svi su bili oduševljeni rezultatom, pa su ostatak dana proveli u drugom baru na plaži, slaveći.

“Sve je obavljeno uredno, niko nije izgubio živce ili izašao iz reda”, rekao je Kai Uwe Kahmann, 62-godišnji nemački poslovnik i organizator pokušaja postavljanja rekorda.

“To je bila zaista sjajna grupa i mnogo smo se zabavljali.”

Članovi grupe su uspeli da popiju barem 10 piva na sat, u proseku, pri čemu je prosečna potrošnja piva po osobi tokom dva i po sata bila 22 piva.

Kahmann je rekao da obično ne pije ovoliko, i priznao je da je tog dana morao da ide da spava već u 19:00 časova. Ipak, tvrdio je da se probudio osvežen i bez mamurluka narednog dana.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: