Podeli vest

Poslaničke grupe Dveri-Patriotski blok, Koalicije NADA i Zavetnika najavili su veliko nacionalno okupljanje pod nazivom “Srbija pamti, brani, ne da”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

politika
Foto: Shutterstock

Poslaničke grupe Dveri-Patriotski blok, Koalicije NADA i Zavetnika najavili su danas da će u petak, 17. marta, u 18 časova na Platou ispred Hrama Svetog Save održati veliko nacionalno okupljanje pod nazivom “Srbija pamti, brani, ne da” protiv Evropskog sporazuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Kako je rekao lider Dveri Boško Obradović, skup će biti organizovan u znak sećanja na pogrom 2004. godine, na 24-tu godišnjicu početka NATO bombardovanja 24. marta 1999. godine, kao i u znak sećanja na sve srpske stradalnike na KiM tokom vekova, ali i u znak protesta zbog Evropskog plana.

Posle okupljanja, uslediće šetnja do Predsedništva Srbije, a završni deo skupa biće kod spomenika Cara Nikolaju Drugom, gde će se okupljenima obratiti govornici.

Obradović je pozvao sve rodoljube, političke partije i sve one koji ne prihvataju sporazum o, kako je rekao, priznanju lažne države Kosovo i koji nose Kosovo u svom srcu da, zajedno sa svojim porodicama i decom, dođu u Beograd i pokažu koliko nam je stalo da do Kosova u Srbiji.

On je istakao da će skup biti potpuno nestranačkog karaktera i da su svi dobrodošli na njega.

“Pitaćemo aktuelnu vlast, ko ih je ovlastio da potpisuju protivpravni sporazum i da njima pošaljemo poruku šta Srbija misli o tome što rade”, rekao je Obradović.

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović istakao je da će sa skupa biti poslata tri jasna zahteva: da se Evropski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine odbije hitno i u celosti, da predsednik Aleksandar Vučić podnese ostavku i da se održe izbori na svim nivoima. Kako je rekao, održavanje tog skupa nije stanačko, već prvorazredno državno pitanje.

“Da se okupimo i pošaljemo jasnu poruku vladajućim strankama. Ovo je pitanje da li ćemo imati državu ili će se za sve pitati jedan čovek”, rekao je Jovanović.

On je istakao da iza te tri poslaničke grupe ne stoji samo pola miliona njihovih glasača, već svi oni koji se, kako je rekao, protive Evropskom sporazumu, koji je, kako tvrdi, sporazum o nestanku srpskog naroda i uništavanju Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ