Podeli vest

Radmila Vasić je na pres konferenciji rekla da se u subotu videla “kapitulacija države” pod pritiskom stranih zvaničnika, ambasadora.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dveri
Foto: Srpski pokret Dveri

Potpredsednica Dveri Radmila Vasić predala je danas Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić, smatrajući da je prekršila odluku Upravnog suda o zabrani šetnje u okviru Evroprajda.

Vasić tvrdi da je Brnabić prekršila, kako kaže – Ustav, zakone, odluke državnih institucija, volju većinskog naroda, stav SPC, te pozvala na šetnju, čime je, smatra Vasić, zloupotrebila položaj.

Vasić je na pres konferenciji rekla da se u subotu videla “kapitulacija države” pod pritiskom stranih zvaničnika, ambasadora, te se, prema njenim rečima, desilo “nasilno održavanje šetnje u okviru sramnog dogadaja”.

Ocenila je i da smo svi svedoci nedopustivog mešanja u unutrašnja pitanja Srbije, kao i nediplomatskog postupanja i ponašanja predstavnika EU i američkog ambasadora Kristofera Hila, navodi se u saopštenju Dveri.

“Nedopustivo je ponašanje premijera u tehničkom mandatu i njen poziv da i pored odluke Upravnog suda pozove LGBT zajednicu na šetnju. Nedopustivo je i ponašanje ministra Aleksandra Vulina koji je zabranio obe šetnje, ali i pored zabrane sproveo odluku Ane Brnabić koja je na tu zabranjenu šetnju pozvala, a na snazi ostavio zabranu Porodicne šetnje”, rekla je Vasić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: