Podeli vest

Lider Dveri Boško Obradović rekao je na pres konferenciji ispred Vlade Srbije da bi hitno trebalo uvesti “ekonomsko vanredno stanje”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

obradović
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ARHIVA

Pokret Dveri je danas predstavio svoj paket mera podrške domaćoj privredi i građanima, jer, kako navode, pažnja države mora da se preusmeri sa stranih kompanija na domaću privredu i poljoprivredu i da se pomognu najugroženije kategorije stanovništa.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je na pres konferenciji ispred Vlade Srbije da bi hitno trebalo uvesti “ekonomsko vanredno stanje”, jer je, tvrdi, situacija u kojoj se nalaze privreda i građani “više nego alarmantna”.

Dveri, između ostalog, predlažu mere kojima će se uvoz zameniti domaćom proizvodnjom, obezbediti pomoć pri proizvodnji i kupovini domaće robe, kao i da se vancarinskim merama zaštiti i podrži domaća roba, a smanji briga o stranim kompanijama koje dolaze u Srbiju.

Obradović je rekao da bi trebalo da se vidi i ko je danas socijalno najugroženiji, da li su to građani sa minimalnim penzijama, najstariji sugrađani koji uopšte nemaju nikakva primanja, porodice sa više dece koje su socijalno ugrožene, kako bi se ustanovilo ko sve mora da bude pomognut u sferi socijalne politike.

Jedna od mera koju Dveri predlažu je da najugroženiji dobijaju od države vrednosne čekova za kupovinu domaćih poljoprivrednih prehrambenih industrijskih proizvoda, a smatraju i da država mora da natera sve državne instucije da kupuju domaće poljoprivredne, prehrambene, industrijske proizvode, bar za vreme globalne krize.

Na pitanje novinara da li su tačni navodi iz dokumenta evropskih obaveštajnih službi, objavljeni u medijima, prema kojem SNS pruža logističku i finansijsku pomoć, između ostalog i Dverima, Obradović kaže da to nije tačno, a izveštaj vidi kao pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji.

Dodao je da Dveri nisu opozicija Srbiji i da će uvek javno podržati ono što je u interesu države, kao što je odluka vlasti da ne uvede sankcije Rusiji.

Na pitanje o finansiranju pokreta, kaže da su Dveri sve svoje aktivnosti u poslednje dve godine same finansirale, a da čekaju konstuisanje skupštine kako bi dobili budžet proporcionalan broju mandata.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: