Podeli vest

“Možemo samo tankerima da je dopremamo do Rijeke, a onda odatle do NIS-a”, navodi Aleksandar Vučić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE/ LADISLAV KING

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za našu zemlju problem što jedino tankerima možemo da dopremimo rusku naftu do hrvatskog naftovoda Janaf, a da je šestim paketom sankcija upravo to zabrajeno.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u Ohridu koja su se odnosila na to da ne bi bio problem kada bi Srbija imala cevovod kao što Mađarska ima “Družbu” i na zabranu transporta ruske nafte tankerima.

Ponosan sam na sve urađeno i na ono što ćemo tek uraditi

Aleksandar Vučić poručio je danas u Ohridu da je ponosan na sve što je do sada urađeno u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”, i izrazio uverenje da će se mnogo toga tek uraditi u narednom periodu, što će doneti dodatnu korist građanima i privredi.

“Zadovoljan sam što smo razgovarali o otvorenim pitanjima, o tome da moramo da pronalazimo rešenja, kako bi ljudi živeli bolje. Ne može odmah sve da donese rezultate, ali će to svakog dana biti sve više vidljivo”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji u Ohridu.

Otvoreni Balkan je zona interesa naroda u regionu

Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Otvoreni Balkan zona interesa naroda koji žive na prostoru Balkana i istakao da je teško “srušiti” tu inicijativu jer je, kako kaže, postoji velika podrška toj ideji u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

Vučić je u Ohridu, gde učestvuje na samitu Otvoreni Balkan, rekao da Balkan treba da pripada balkanskim narodima, a da velike sile to nikada nisu htele da dozvole i da su, kako kaže, uvek govorile da je najveći interes Balkana ono što je njihov interes.

Ne podižemo bilateralna pitanja na nivo Otvorenog Balkana

Predsednik Srbije izjavio je danas da se bilateralna pitanja ne podižu na nivo inicijative “Otvoreni Balkan”.

Na konstataciju novinara da je crnogorski premijer Dritan Abazović govorio pozitivno o “Otvorenom Balkanu”, kojem bi mogli da se priključe, ali da bi prepreka moglo da bude izručenje Svetozara Marovića, te da se nada da će o tome razgovarati sa liderima Srbije, Vučić je odgovorio da je “interesantno da Abazović njemu to nije rekao, iako su imali bilateralni sastanak”.

Beograd će ponuditi Prištini struju za lignit sa KiM

Predsednik Vučić izjavio je danas da će ponuditi Prištini barter aranžman za isporuku lignita sa KiM u zamenu za struju, ili da ga Srbija plati novcem.

“Mi smo bili spremni da ponudimo barter Prištini da mi uzememo značajne količine kvalitetnog lignita, a da isporučimo struju. Ako nećete tako može i za pare. Nikakav nam problem nije i spremni smo da razgovaramo o tome”, rekao je Vučić novinarima u pauzi samita Otvoreni Balkan u Ohridu.

Pred nama jedna od najtežih zima, u regionu da se pomažemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Ohridu da nas sve čeka jedna od najtežih zima, ali da nema razloga za paniku, već za rad, te je predložio da se uspostave radne grupe kako bi zemlje regiona mogle međusovno da se pomažu.

Vučić je, na pitanje kako detaljno izgleda njegov predlog, rekao novinarima da Srbija ima najviše hrane i dobro je da može da pomogne svima u regionu, da budu sigurni da im neće nedostajati osnovne životne namirnice, kao što su žitarice, brašno, ulje, šećer.

Radimo na boljoj perspektivi regiona i razvoju Otvorenog Balkana

Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Ohridu sastanku lidera Otvorenog Balkana sa predstavnicima međunarodnih organizacija.

“Razgovarali smo sa predstavnicima Atlantskog saveza, USAID-a (Agencije SAD za međunarodni razvoj), Evropske komisije, Ambasade SAD u Srbiji i drugim međunarodnim organizacijama o tome kako da još bolje zajedno radimo na unapređenju perspektive našeg regiona, kao i o razvijanju dodatnih potencijala inicijative Otvoreni Balkan”, naveo je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Uvredljiv izveštaj evropskih obaveštajaca da je Đilas “trojanski konj” u opoziciji

Vučić je izjavio danas da navodi u izveštaju evropske obaveštajne službe da je predsednik S SP Dragan Điilas “trojanski konj” u opoziciji, govore o odnosima unutar opozicije, kao i da se može naslutiti iz kojih političkih stranaka to dolazi.

“To je uvredljivo za ljude koje pominju, meni je sve to nevažno, ali to govori kakvi su odnosi unutar opozicije. To je pisao neko iz nevladinog sektora ili političkih protivnika unutar opozicije Đilasa i desničara. Mogli biste da pogađate, a da ne promašite iz kojih političkih stranaka”, rekao je Vučić novinarima u Ohridu gde učestvuje na samitu Otvoreni Balkan.

Hrvati imaju svoj stav samo prema Srbiji

Predsednik Srbije rekao je danas da bi voleo da čuje stav Hrvatske po bilo kom pitanju, ali da to ne bude stav drugih, već stav Hrvatske i dodao da ga nije zapazio decenijama.

Na pitanje novinara u Ohridu da prokomentariše izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da “ne razume države čiji se stav ne zna”, Vučić je kazao da je “najbolje imati svoj stav, a najgore nemati ga” i upitao u čemu su Hrvati imali svoj stav, osim u negativnom stavu prema Srbiji i srpskom narodu.

Zajedno smo mnogo jači

Predsednik Srbije izjavio je danas u Ohridu da je zadovoljan nakon svih sastanaka koje je imao u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”, da se razgovaralo o važnim temama, o saradnji i zajedničkom rešavanju problema na leto, po pitanju energenata i hrane, poručujući da smo zajedno – mnogo jači.

“Zadovoljan sam sastancima danas u okviru inicjative, ali i sa predstavnicima zemalja koje još nisu članice “Otvorenog Balkana”, Abazovićem i Tegeltijom”, rekao je Vučić novinarima.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: