Podeli vest

Tokom noći došlo je do eksplozija na nekoliko gasovoda u Iranu. Incidenti su se dogodili u unutrašnjosti i jugu zemlje, javili su u sredu državni mediji. Prema zvaničnicima, postojale su prve indicije o sabotaži kao uzroku eksplozije u južnoj provinciji Fars.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Tanjug/Vahid Salemi (STF)

Došlo je i do eksplozije na važnom gasovodu u provinciji Čaharmahal i Bahtiari, oko 400 kilometara južno od glavnog grada Teherana, javila je državna novinska agencija Irna. Plamen se stoga mogao videti nekoliko kilometara. U oba slučaja požari su pod kontrolom, prenosi Watson.

Šef Centra za nacionalnu mrežu gasovoda Said Agli opisao je incidente kao teroristički napad u intervjuu za državnu televiziju. Eksplozije su se dogodile oko 1 sat posle ponoći. Te noći ministar nafte Džavad Oji sazvao je hitan sastanak sa bezbednosnim službama.

U početku nije bilo više detalja o pozadini i uzroku eksplozija. Islamska Republika je više puta meta sabotaže. Hakeri su tek u decembru napali sistem plaćanja širom zemlje na benzinskim pumpama. Iranski nuklearni program je takođe bio meta sabotaže u prošlosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: