Podeli vest

Koncertni program će uključiti nekoliko gostiju, a u cilju reafirmacije stvaralaštva grupe EKV i njihovih članova Milana, Bojana i Magi

Autor : Bilten.rs , Izvor :

gitara
Foto: Shutterstock

Udruženje ljubitelja i poštovalaca grupe Ekatarina Velika “Deca iz vode” u petak, 8. aprila u beogradskom Dorćol Platzu u Beogradu organizuje veliki unplugged program.

Ovaj koncertni program će uključiti nekoliko gostiju,a u cilju reafirmacije stvaralaštva grupe EKV i njihovih članova Milana, Bojana i Magi.

Trajaće preko dva sata i biće presek celokupnog stvaralaštva Milana Mladenovića. I Milan i Magi radili su svojevremeno unplugged programe, te će ovo biti omaž i tim pesmama i tim aranžmanima.

Specijalni gost biće Mikica Stefanović, gitarista i vokal grupe Limunovo Drvo.

Mikica je Milanov drug iz detinjstva, sa kojim je osnovao bend koji je delovao krajem 70ih godina, imao nekoliko uspešnih koncerata i dvadesetak pesama koje nisu objavljene na albumu.

On će na akustičnoj gitari izvesti pesme Limunovog Drveta, Šarla Akrobate Katarine II i EKV-a.

Podršku će mu praviti Dejan Hasečić (Čovek Vuk ex Block Out, Speed Limit) na električnoj gitari sa synth efektima, kao i članovi našeg matičnog benda “Deca iz vode”, klavijaturistkinja Luna Škopelja i basista Lazar Ostojić poznat i po tome što je izmislio akustičnu gitaru+bas sa 7 žica koju je nazvao Albatros.

Kao gosti će se pojaviti mlade nade naše scene Aleksa Vučković (Lift), Dunja Savić (muzikolog FMU), Vojin Jovanović (The Good Fellas), ali i Stefan Aćimović i Marko Arizanović iz grupe Dram, osvajači nagrade Milan Mladenović za 2020 godinu na konkursu koji je organizovala Zadužbina Milana Mladenovića.

Pre koncerta, Mikica Stefanović će kroz razgovor sa prisutnima približiti period kraja 70ih i početka 80ih godina kada je aktivno svirao sa Milanom, a pričaće se o Bojanu i Magi kao i perodu nastanka novog talasa u Beogradu.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: