Podeli vest

Na festivalu “Kontakt 2022” bogat koncertni program od 24. do 26.marta

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

koncert
Foto: Shutersttock

Muzička konferencija i festival “Kontakt 2022” predstaviće beogradskoj publici bogat koncertni program: Nikola Vranjković, grupa “Obojeni program”,”Elemental” “Rebel Star”, “Bohemija” dok će bogat koncertni program do kraja nedelje u Srbiji upotpuniti nastupi pop rok benda “Crvena jabuka” i rok sastava “Plejboj”.

Kontakt konferencija, najveći događaj profesionalaca muzičke industrije, biće konačno realizovan uživo, prvi put nakon izbijanja pandemije, od 24. do 26. marta na više lokacija u Beogradu.

Prve večeri Kontakta 2022, sutra uveče 24. marta u Zadužbini Ilije M. Kolarca, nastupiće istaknute uspešne pijanistkinje Branka Parlić i Nataša Penezić.

Na programu koncerta ,,Pavana and more – muzika za solo i dva klavira” biće izvedena dela Stiva Martlanda, Gevina Brajersa, Meredit Monk, Dragoljuba Ilića Ilketa, Vilijama Dakvorta i Filipa Glasa.

Iste večeri, u klubu Anti Shop Elektropionir, u rok oazi kompleksa klubova u Cetinjskoj 15, koncert će održati retko neprevaziđeni muzičar alternativne ambijentalne rok struje – Nikola Vranjković.

Takođe u Anti Shop Elektropioniru u subotu 25. marta, biće izveden ekskluzivni klupski nastup čuvene grupe “Obojeni program”.

Lider ove alternativne grupe – Branislav Babić Kebra predstaviće se sutra i kao vizuelni, likovni umetnik na izložbi svojih digitalnih crteža u pratećem programu “Kontakta” koja će trajati do 31. marta.

Poslednje veče “Kontakt2022” konferencije u krugu Cetinjske, u Anti Shop Elektropioniru, grupe “Rebel Star” i “Bohemija” sviraće prvi zajednički koncert i predstaviti albume objavljene krajem prošle godine – “Početak i kraj” i “Putujemo”.

Hrvatska hip hop grupa “Elemental” će imati koncert takođe 26. marta u Domu omladine Beograda i time zaokružiti ovogodišnje koncertno uživo izdanje “Kontakta”.

Njihov aktuelni singl je “Dvojka” i ovim konceretom nakon duže pauze se vraćaju u Beograd i Srbiju, a na istom mestu sale “Amerikana” u DOB-u nastupali su u aprilu 2017. godine.

Dva uzastopna koncertahrvatsko-srpske muzičarke Ide Prester i njenog elektro dens pop benda “Lollobrigida” su rasproedata uklubu Novi BitefArtCafe za 24. i 25. mart.

Njen naredni singl koji priprema zove se “Budalo” – ljubavni duet sa mladim muzičarem – Fantomom.

Bend “(ne)normalni”, nakon sviranja pesama Ðorđa Balaševića i Vlade Divljana, dolaze do prvog autorskog koncerta, i ujedno promocije drugog studijskog albuma “Refren za poneti”.

Prvi koncert “(ne)normalni” će održati večeras u Gerila Baru grada NovogSada, a slede nastupi u Dorćol Platzu u Beogradu 25. marta, a kasnije 1. i 2. aprila u BackBar-u Plan B (Split) i Boogaloo (Zagreb).

Za vreme pandemije rasprodali su dva nastupa na Kolarcu i jedan u Kombank dvorani 2021. godine, svirajući u čast Vlade Divljana.

Beogradska rok grupa “Plejboj” će svirati sutra veče u Domu kulture Novi Sad kao još jedan povratak na koncertnu scenu. Publika će slušati uživo hitove “Grizi metak”, “Bela koka”, “Znaj”, “Superstar”, “Ko je ko”, “Zajedno” i nove singlove – “Nemam vremena”, “Daj nešto” i “Nije lako”.

Maratonski koncert u organizaciji izdavačke kuće “Kontra” biće održan u petak, 25. marta u Domu omladine Beograda, kada će svirku imati imena – Iva Lorens, Luka Rajić i grupa “Pocket Palma” i kao specijalni gosti – sastav “Retrospektiva”.

Iva Lorens je kantautorka koja se krajem 2021 godine pojavila na domaćoj sceni i ubrzo je sa dva singla privukla pažnju publike.

Luka Rajić ima tri singla (,,Ne izlaziš mi iz glave””, ,,Ludim””, ,,Eksplozija emocija””) i 2 EP-a (,,Ludim od kluba””, ,,Eksplozija emocija””).

Hrvatski elektro pop bend “Pocket Palma” je sve uspešniji trio koji čine Luka Vidović, Anja Papa i Bruno Žabek, a u Beogradu su rasprodali svoj koncert u KC Gradu avgusta 2021.

Alternativni hard rok sastav “E-Play” na čelu sa pevačicom Majom Cvetković će 26. marta gostovati u klubu KB u Požarevcu gde će napraviti presek karijere sa pet studijskih albuma.

Sarajevska pop rok grupa “Crvena jabuka” održaće novi koncert pod nazivom “Tvrđava” u Beogradu 26. marta na sceni Kombank Dvorane, a kako je nastup rasprodat, već su zakazali novi za 15. april.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: