Podeli vest

Boško Obradović je izjavio da koalicija “Patriotski blok” želi da napravi jak poslanički klub u Skupštinu Srbije i jak odbornički klub u Skupštini Grada Beograda

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

obradović
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Dveri i kandidat za predsednika Srbije Patriotskog bloka za obnovu Kraljevine Srbije Dveri-Pokret za obnovu kraljevine Srbije(POKS) Boško Obradović izjavio je danas da je cilj te koalicije ulazak u republičku i beogradsku skupštinu, kao i to da bude važan faktor pri formiranju sledeće vlasti.

U izjavi za Tanjug, Obradović je rekao da Koalicija Dveri-POKS i grupe patriotskih udruženja želi da napravi jak poslanički klub u Skupštinu Srbije i jak odbornički klub u Skupštini Grada Beograda, i da bi oni trebalo da bude veoma važan faktor u formiranju vlasti kako na nivou Republike, tako i na nivou Beograda.

Lider Dveri smatra da njihova koalicija pripada političkoj opciji koja je negde između vlasti Aleksandra Vučića i bivše vlašti Borisa Tadića.

On kaže da on želi da bude nosilac te politike trećeg puta i da ponudi šansu svim biračima koji su protiv aktuelne Vučićeve vlasti, ali nisu za povratak na bivši režim da imaju za koga da glasaju.

“Ja označavam političku smenu generacija. Nove ljude koji se nikada nisu bavili politikom, nisu bili na vlasti, nemaju afere, a imaju konkretna rešenja za sve oblasti društva. Izbori su volja građana Srbije i ono što građani Srbije u ovom trenutku misle o meni, ja ću sa tim biti apsolutno zadovoljan i smatraću da je to realno u ovom trenutku”, rekao je Obradović.

Lider Dveri kaže da je veoma zadovoljan tokom ove kampanje i da ima pozitivne reakcije građana gde god da krene po Srbiji.

“Imamo najkreativniju kampanju na internetu, najbolje spotove i čini mi se da smo uradili sve što je do nas.

Sada su građani na potezu. Imaju alternativu, imaju za koga da glasaju, posebno oni koji sebe smatraju patriotama”, poručuje Obradović.

Kao veliki problem u aktuelnoj kampanji, Obradović navodi rat u Ukrajini koji je skrenuo pažnju građana sa izbora, i koju, kako kaže, aktuelni Vučićev režim dobro koristi.

Takođe, kao velike probleme navodi funkcionersku kampanju Aleksandra Vučića i nedovoljnu zastupljenost na javnom servisu.

“Možda vam zvuči neverovatno, ali predsednički kandidati neće imati nijedno predstavljanje na prvom programu RTS-a u udarnom večernjem terminu, i to vam je najbolja slika kakav javni servis imamo”, kaže Obradović.

Na pitanje zašto nije došlo do većeg ujedinjenja stranaka na desnici, lider Dveri odgovara da je to bila ideja Miloša Kovića, kojoj su se odazvale samo Dveri i POKS Žike Gojkovića.

“Ostali iz tog patriotskog dela priče nisu bili raspoloženi za tu vrstu ujedinjenja, tako da je naš Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije jedina lista ujedinjenih patriota na tragu ideje Kovića”, poručuje Obradović.

Sem toga, kako tvrdi, deo opozicije na desnici se i ne može smatrati opozicijom, već su oni, kako navodi, Vučićevi sateliti.

“To je deo opozicije koja nikada ne kritikuje Vučića, nikada nije otvorio nijednu aferu aktuelne vlasti, nije napravio nijedan protest protiv deset godina ovakve vladavine. Teško da se oni mogu okarakterisati kao opozicija”, poručuje Obradović.

Na pitanje zašto je ušao u koalicijom sa podeljenom strankom i da POKS sada unosi veliku zabunu među biračima, jer je jedan deo u koaliciji sa njim, a drugi sa Demokratskom strankom Srbije, Obradović odgovara da postoji samo jedan POKS.

“Uđete u registar političkih stranaka Srbije na sajtu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i tamo ćete videti POKS i njegovog zakonskog zastupnika Žiku Gojkovića. Ne postoji nijedan drugi POKS. Ako pogledate izborne liste, onda ćete videti da se ime POKS nalazi u nazivu samo naše izborne liste i u nijednom drugom. Sve ostalo su obmane, zloupotrebe i laži koje čine bivši članovi POKS-a koji su prišli Demokratskoj stranci Srbije i Koaliciji NADA”, poručuje Obradović.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: