Podeli vest

Prvo izdanje Eplovog “ajfona” iz 2007. godine, neotvoreni model od četiri gigabajta, prodat je danas na aukciji u SAD za 190.000 dolara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

epl
Foto: Shutterstock

Kako se navodi, iako obično ajfonovim modelima pada vrednosti čim izađu iz prodavnice, ovo je poseban slučaj, jer u to vreme nije napravljeno mnogo njih, što je dovelo do toga da kolekcionari ovaj model smatraju “svetim gralom”, preneo je Bi-Bi-Si.

Aukcija, koji je vodio LCG Auctions, privukla je ukupno 28 ponuda, a model je prodat za skoro 400 puta više od prvobitne cene.

Konačna naknada uključuje administrativne troškove, koju je kupac platio aukcijskoj kući. LCG Auctions ga je okarakterisao kao “popularni vrhunski kolekcionarski predmet”, dodajući da su još dva fabrički zapečaćena.

Model je opisan kao “izuzetno redak, fabrički zapečaćen, prvo izdanje 4GB model u izuzetnom stanju, kao i praktično besprekoran duž površine i ivica, a fabrički pečat je čist sa ispravnim detaljima”.

Prvobitno je prodavan po ceni od 599 dolara, a očekivalo se da će serija koštati između 50.000 i 100.000 dolara, ali je uspeo da obori sve prethodne rekorde.

Prvi put izbačen na tržište 2007. godine tadašnjeg izvršnog direktora Epla Stiva Džobsa, tehnološki gigant je doneo odluku da ukine model od 4GB samo dva meseca nakon što je lansiran, zbog zaostajanja u prodaji.

Većina ljudi je nakon toga odlučila da kupi model od 8 GB, koji je lansiran u isto vreme, a korisnicima je omogućio duplo veći prostor za skladištenje, za samo 100 dolara više.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…