Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da Stranka slobode i pravde (SSP) nastavlja sa skretanjem pažnje javnosti sa kvalitativnih dugočekanih promena koje se dešavaju u EPS-u i da su toj stranci usvajanje Plana transformacije i imenovanje generalnog direktora na osnovu javnog konkursa “kamenje u njihovim cipelama” pa se vraćaju na staru odavno demantovanu priču o privatizaciji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Kako naglašavaju iz EPS-a, predsednik SSP Dragan Đilas svesno obmanjuje javnosti i to ni manje ni više nego iz Lazarevca, verovatno s namerom da dižući nepotrebnu paniku zapravo uspori promene koje su zaposlenima u EPS-u preko potrebne.

“Zarad javnosti važno je da jasno i glasno još jednom poručimo da niko niti u rukovodstvu kompanije, niti u državi nikada nije ni pomislio na prodaju srpskog energetskog giganta, to nije i neće biti tema”, navodi se u saopštenju akcionarskog društva (AD) EPS.

U toj kompaniji naglašavaju i da je jedina namera svih promena koje su evidentne ta da EPS, kao ključna državna kompanija, ostane stub energetske stabilnosti Srbije, ali kao profitabilna, tržišno orijentisana kompanija na ponos svakom zaposlenom.

Podsećaju i na činjenice da EPS prvi put ima Nadzorni odbor koji čine domaći i strani stručnjaci koji su imenovani na osnovu prestižnih profesionalnih karijera, a ne političkih orijentacija, kao i da ta elektroenergetska kompanija prvi put ima jasno definisan Plan transformacije koji je dobio podršku Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

“EPS prvi put ima generalnog direktora imenovanog od strane profesionalnog Nadzornog odbora, a ne Vlade, i to na osnovu javnog konkursa. Generalni direktor je imenovan u zakonskom roku, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima u vlasništvu države i on će zajedno sa izvršnim menadžmentom biti ključni nosilac transformacije kompanije”, piše u saopštenju.

Ističe se i da je novi generalni direktor EPS-a inženjer elektrotehnike sa više od 30 godina iskustva, najvećim delom upravo u toj kompaniji, kao i da je profesionalac bez mrlje u karijeri, uvaženi član kako kolektiva tako i naučne i stručne javnosti.

Nadzorni odbor AD EPS je juče je u zakonskom roku imenovao Dušana Živkovića za generalnog direktora kompanije i to je prvi put posle osam godina da je direktor EPS-a izabran putem konkursa.

Predsednik stranke SSP Dragan Đilas je tim povodom u Lazarevcu rekao da je EPS dobio direktora koji se “neće mnogo mešati u svoj posao” tvrdeći da će sad moći da se “neometano nastavi uništavanje najveće srpske kompanije”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: