Podeli vest

Otkazivanje je usledilo zbog najave sa londonskog aerodroma Hitrou da opsluživanje popodnevnih letova vikendom u narednom periodu neće biti moguće.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

air serbia
Foto: Shutterstock

Er Srbija otkazala je popodnevne letove subotom i nedeljom tokom jula, počev od 9. jula, između Beograda i Londona, zbog najave sa londonskog aerodroma Hitrou da opsluživanje popodnevnih letova vikendom u narednom periodu neće biti moguće.

I ovog vikenda, kao i prethodnih, očekuje se veoma teška situacija na aerodromu Hitrou u Londonu kada je reč o prihvatu i otpremi putnika, prtljaga i aviona, navedeno je u saopštenju ER Srbije.

Zbog smanjenog kapaciteta pružaoca usluga zemaljskog opsluživanja na tom aerodromu izazvanog nedovoljnim brojem zaposlenih, Er Srbija je bila prinuđena da otkaže današnji drugi, odnosno popodnevni, let između Beograda i Londona JU386, a posledično i povratni let JU387.

Sutrašnji (nedelja, 3. jul) popodnevni let JU386 između Beograda i Londona Er Srbija će morati da obavi i pored najava u vezi sa otežanim opsluživanjem aviona na aerodromu Hitrou zbog toga što je uslovljena mogućnošću da u suprotnom izgubi istorijski slot – pravo sletanja na Hitrou u određeno vreme. Kako bi umanjila negativan efekat pomenutih ograničenja na sopstveni saobraćaj i u što manjoj meri poremetila planove putovanja svojih putnika, Er Srbija čini sve što je u njenoj moći da se pomenuti let obavi, uz određena prilagođavanja.

To znači da će na letu JU386 između Beograda i Londona biti moguće putovati isključivo sa ručnim prtljagom, dok registracija i prihvat predatog prtljaga neće biti mogući.

Na povratnom letu iz Londona JU387 prevoz putnika neće biti moguć, te je kompanija prinuđena da taj let otkaže.

Er Srbija moli putnike da na sutrašnji let JU386 nose samo prtljag sa kojim mogu samostalno da manipulišu prilikom ukrcavanja i iskrcavanja, vodeći pri tome računa o bezbednosnim ograničenjima koja se odnose na zabranjene predmete u kabini, a čija je lista dostupna na portalu
Zbog specifičnosti situacije, kompanija će po izuzetku omogućiti odstupanja od standardnog ograničenja mase od osam kilograma.

Srpska nacionalna avio-kompanija je tako dovedena u paradoksalnu situaciju da joj se najavljuje da neće biti mogući prihvat i otprema i otpravljanje putnika, njihovog prtljaga i aviona, dok se sa druge strane insistira da se letovi obave, pa čak i delimično ili potpuno prazni.

Nadležne službe Er Srbija neprekidno rade na zbrinjavanju svih putnika sa tih letova, pre svega preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove.

Za sve to vreme, Er Srbija se trudi da se za putnike obezbedi podršku, kao i pravovremeno informisanje, a kompanija angažuje i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima.

Er Srbija je angažovala neophodno ljudstvo i avione iz svoje flote i bila je spremna da u punom kapacitetu obavi saobraćaj na vreme i u skladu sa planiranim redom letenja.

S druge strane, Er Srbija, nažalost, ne može da utiče na spremnost aerodroma sa kojih i na koje leti, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: