Podeli vest

Er Srbija, naslednica prve nacionalne avio-kompanije Aeroput, obeležava 95 godina od prvog leta obavljenog 15. februara 1928. godine između Beograda i Zagreba i istovremeno najavljuje 20 novih destinacija u ovoj godini, a do kojih do sada nije letela

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AIR SERBIA
Foto: Shutterstock ilustracija

“Dvokrilni avion ‘Potez-29’ s motorom od 450 KS i maksimalnom brzinom od 175 km/h, poleteo je tog dana u 9.00 časova ujutru sa aerodroma u Zemunu i posle dva sata leta stigao u Zagreb.

U avionu nazvanom ‘Beograd’ pored pilota nalazilo se petoro novinara i foto-reportera koji su dokumentovali događaj”, navodi se u saopštenju Er Srbije. Kako kažu, prvom letu Aeroputa prethodile su dve godine planiranja, priprema i prikupljanja sredstava kako bi se ta hrabra ideja uspešno realizovala.

“Kao ponosna naslednica prve nacionalne avio-kompanije, trudimo se da na temelju tradicije gradimo budućnost. Rastemo i razvijamo se, nastojeći da putnicima ponudimo još udobnije putovanje i bolje veze. Samo u toku 2023. godine pokrenućemo više od 20 novih destinacija do kojih nismo leteli prethodne godine. Nadamo se da ćemo svojim radom ispisati neku novu istoriju”, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Er Srbija je tokom 2022. godine prevezla ukupno 2,76 miliona putnika u redovnom i čarter saobraćaju, realizovala ukupno 31.420 letova sa tri međunarodna aerodroma u Srbiji – matičnog beogradskog, kao i niškog i kraljevačkog, uvećala svoju mrežu za 15 destinacija, a flotu osnažila sa sedam novih aviona, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, kompanija već sedam meseci uzastopno, od jula 2022. godine, nastavlja da beleži rekordne mesečne rezultate u broju prevezenih putnika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: