Podeli vest

Agencija HINA prenosi da je EK u junu 2020. godine otvorila istragu s ciljem da se utvrdi da li Epl krši norme tržišnog nadmetanja

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

epl
Foto: Shutterstock

Evropska komisija optužila je kompaniju Epl da zloupotrebljava svoj dominantni tržisni položaj u domenu beskontaktnog plaćanja, jer onemogućava svojim konkurentima pristup bežičnoj tehnologiji NFC preko koje se uspostavlja komunikaciju između ličnog mobilnog uređaja i terminala za plaćanje u prodavnicama.

Agencija HINA prenosi da je EK u junu 2020. godine otvorila istragu s ciljem da se utvrdi da li Epl krši norme tržišnog nadmetanja nudeći korisnicima Epl Pej, aplikaciju za beskontaktno plaćanje.

U preliminarnom izveštaju EK se navodi da je utvrđena zloupotreba dominantnog položaja na tržištu, ali Komisija za sada ne preduzima nikakve mere protiv kompanije Epl dok se ne potvrde preeliminarni nalazi.

Korisnici Epl uređaja, mobilnih telefona i pametnih satova mogu beskontaktno da plaćaju samo preko aplikacije Epl Pej, čime se onemogućava korišćenje konkurentskih aplikacija.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: