Podeli vest

Evropska komisija je u novom Izveštaju za 2023. godinu konstatovala napredak Srbije u oblastima pravosuđa i medija, a došlo je do napretka i u oceni o usklađivanju sa spoljnom politikom EU, saznaje Tanjug u diplomatskim izvorima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

evropska komisija
Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias/file

Srbija je, prema mišljenju EK, napredovala i u oblasti reforme pravosuđa kao i u medijskim reformama. Pohvaljena su dva nedavno usvojena zakona u okviru medijske strategije, Zakon o javnom informisanju i medijima i Zakon o elektronskim medijima, saznaje Tanjug.

Srbija je napredovala i kada je reč o usklađivanju sa spoljnom politikom EU, za razliku od prošle godine kada je konstatovano nazadovanje.

Izveštaj o Srbiji za 2023. godinu biće objavljen u Briselu, u sredu, 8. novembra, zajedno sa izveštajima o proceni napretka svih kandidata i potencijalnih kandidata u procesu proširenja EU, a prvi put predstaviće se i izveštaji o Ukrajini, Moldaviji i Gruziji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ DANAS dočekuje SARACINA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, saopštila je Služba…