Podeli vest

Facebook uvodi ažuriranje uz koje će se dve milijarde njegovih korisnika dnevno osećati više kao da su na TikTok-u.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

TikTok
Foto: Shutterstock

Promene najavljene u četvrtak ponudiće dve različite perspektive.

Za početak, novi Home Feed prikazivaće uglavnom Reels i Stories i to po redosledu koji algoritam odabere, sa puno preporučenog sadržaja. U ovom odeljku ređe ćete nailaziti na ono što vaši prijatelji šeruju, a više ćete imati prilike da otkrivate novi i zabavni sadržaj koji je prilagođen vašim interesovanjima. Bar je tako rekao vlasnik Facebook-a Mark Zuckerberg.


Pored Home feed sekcije, korisnicima će biti dostupna i novi Feeds tab, gde će se prikazivati sadržaj prijatelja, grupa i stranica koje korisnici prate i to po hronološkom redu.

Još jedna sjajna opcija je  i Favorites – vaš personalizavani odeljak. U ovom odeljku ćete na jednostavan način moći sami da birate čije objave želite da vidite.


Novi prikaz je najnoviji pokušaj kompanije da zadrži ljude i da ih natera da svoju pažnju sa TikTok-a ponovo vrate na Facebook.

Da Facebook zaista želi da vrati ljude na svoju platformu dokaz je i to što ćete uskoro moći da imate više Facebook profila, što je do sada bilo zabranjeno.

Ta odluka ima za cilj da pomogne korisnicima da “prilagode svoje iskustvo na osnovu interesovanja i odnosa“, rekao je portparol Fejsbuka Leonard Lam za CNN Business.

Šta to u praksi znači… Sigurni smo da to znaju samo oni koji su i inače želeli da imaju dva profila i oni koji već imaju nekoliko lažnih.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: