Podeli vest

Prema najnovijem istraživanju “Faktor plusa” gotovo 40 odsto građana bi izašlo na izbore da se održavaju u nedelju, dok 36 posto ne bi, a četvrtina građana nema stav.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Parlamentarni izbori 2022
Skupština RS, Shutterstock

“Faktor plus” ističe da je utvrdio kako SNS trenutno ima podršku 46 odsto građana, a SPS 10,8 procenata, na trećem mestu je SSP sa 7,1 odsto podrške, a na četvrtom koalicija “NADA” sa 4,7 procenata.

Da se danas održavaju pralamentarni izbori, cenzus od tri odsto prešli bi još “Zavetnici”, pokret “Ne davimo Beograd” i “Dveri”. Ispod cenzusa ostali bi Narodna stranka Vuka Jeremića sa 2,7 odsto glasova i pokret “Srce” Zdravka Ponoša sa 2,2 procenata, koliko bi imala i koalicija “Zajedno za Srbiju – Ekološki ustanak”.

Povodom 100 dana Vlade Srbije, najbolju ocenu građana dobija premijerka Ana Brnabić (3,2), slede ministar finansija Siniša Mali (3,1), ministar građevinarstva Goran Vesić (3) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić (3).

Najslabije prosečne ocene dobili su Edin Đerlek, Mihailo Jovanović i Tomislav Žigmanov – 2,2 u proseku.

Faktor plus je utvrdio i da Aleksandra Vučića podržava 61 odsto ispitanika, 29 procenata podržava Ivicu Dačića, a 16 odsto Dragana Đilasa. Slede Milica Đurđević Stamenkovski sa podrškom 12 odsto i Miloš Jovanović sa 10 procenata glasova,


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: