Podeli vest

Povodom obeležavanja Dana državnosti, koji se praznuje dva dana, 15. i 16. februara, neće biti većih izmena radnog vremena apoteka, tržnih centara, prodavnica i pošta u Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hrana prodavnica
Foto: Pixabay

Dežurne apoteke koje inače rade 24 časa, biche otvorene i tokom praznika, a većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu. Kada je reč o tržnim centrima, radiće po redovnom radnom vremenu kao i multipleks bioskopi i prodavnice u tržnim centrima.

Uobičajeno će raditi i Gomex prodavnice, DIS, DM, Idea, Lidl, Maxi i Shop’n’Go, Roda marketi, Super Vero i Jumbo, Tempo, Univerexport. Pošta Srbije je najavila da će tokom Dana državnosti Srbije, 15. i 16. februara, dežurati 68 pošta.

Beogradska Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošta na Aerodromu “Nikola Tesla” radiće uobičajeno – non-stop, kao i pošte na svim graničnim i administrativnim prelazima.

Radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Кragujevcu i druge dežurne pošte u gradovima širom Srbije, kao i u turističkim centrima, na Zlatiboru i Кopaoniku. Otvorene će biti i pošte u Univereksport objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru.

Kada je reč o gradskom prevozu, on će tokom dva dana praznika funkcionisati po nedeljnom redu vožnje. Za vreme državnog praznika, 15. i 16. februara Veletržnica Beograd radiće non stop.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu radiće od 6.00 do 20.00 časova.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: