Podeli vest

Pripadnici američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) danas su izvršili pretres kuće za odmor predsednika Džozefa Bajdena u Rihobot Biču u Delaveru, ali nisu pronašli nikakve poverljive dokumente, izjavio je predsednikov lični advokat.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bajden
Foto: Shutterstock

Agenti FBI su pregledali neke rukom pisane beleške i druge materijale iz perioda kada je Bajden bio potpredsednik u Obaminoj administraciji, prenosi AP.

Današnji pretres Bajdenovih privatnih prostorija, treći po redu, pokazuje da se nastavlja istraga koja je nedeljama tiho sprovođena umesto da bude obustavljena čemu se Bajden, po svemu sudeći nadao.

Bajdenov advokat Bob Bauer rekao je da su agenti FBI proveli tri i po sata u pretresu kuće i da “nisu pronašli nikakve dokumente sa poverljivim oznakama”.

Bauer je tokom svog izlaganja nastojao da prikaže predsednika i njegov tim kao spremne na saradnju i potpuno transparentne rekavši da je današnji pretres bio “planirani dalji korak u detaljnom i blagovremenom procesu koje sprovodi američko ministarstvo pravde” istakavši da Bajden i njegov tim u potpunosti “podržavaju i nastoje da olakšaju sprovodjenje istražnih radnji”.

Advokat Bauer nije direktno pominjao bivšeg predsednika Donalda Trampa, ali je njegova izjava imala za cilj da uporedi istragu Bajdena sa “slučajem Tramp”, u kojem su višemesečni, beskorisni napori ministarstva pravde da se dobiju svi poverljivi podaci odneti na imanje bivšeg predsednika u Mar-a-Lago na Floridi kulminirali nalogom za pretres izdatom u avgustu i zaplenom 30-desetak kutija sa dokumenatima.

Suprotno tome, pretresi bivše Bajdenove kancelarije i njegovih kuća u Delaveru izvršeni su uz saglasnost predsednika i bez zvaničnog naloga.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: