Podeli vest

Vesić je ukazao da je KiM veliko nacionalno pitanje, oko kojeg ne bi trebalo da bude svađa i podela.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vesić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da se nada da će sutrašnja sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji biti konstruktivna, jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da svi politički faktori učestvuju u razgovoru.

„Nadam se da će sednica biti konstruktivna, to je i razlog zbog kojeg predsednik dolazi u skupštinu. Vučić od 2014. godine poziva opozicione stranke da se uključe u proces razgovora oko KIM, jer pitanje KiM nije političko, već državno, i nije nastalo juče već postoji skoro 200 godina“, rekao je Vesić u emisiji Fokus na B92.

On je ukazao da je KiM veliko nacionalno pitanje, oko kojeg ne bi trebalo da bude svađa i podela, ali ih kako je rekao, nažalost ima zato što, dodao je, postoje stranke koje pokušavaju to pitanje da iskoriste za skupljanje jeftinih poena i ne bi li Vučića „oborili“ i oni došli na vlast.

„To je vrlo neodgovorno ponašanje, jer oni ništa ne nude kada je u pitanju rešavanje pitanja KiM. Kada bismo čuli bilo koji konstruktivni predlog, a supština je mesto za to, siguran sam da bi i predsednik Vučić razmotrio svaki konstruktivni predlog, a neki možda i usvojio“, rekao je Vesić.

Vesić je rekao da Vučić dolazi u skupštinu da čuje različite ideje i mišljenja, ali da se boji da će sutra u parlamentu na njegov račun uslediti samo uvrede opozicionih poslanika.

„Njegovi kritičari nemaju nijedan argument. Neka kažu da im se ne sviđa ovo što rade Vučić i vlada, ali neka kažu i šta bi uradili, a da nije mnogo glupo i da nam ne naprave veći problem“, rekao je Vesić.

Vesić je kazao da pojedine izjave koje dolaze od predstavnika opozicionih stranaka prelaze granice političke borbe.

„Onda slušate šta priča Miroslav Aleksić, koji je optužio Vučića za ubistvo Olivera Ivanovića, za najgnusnije stvari, a on je čovek iz stranke Vuka Jeremića, koji je kriv što je Kosovo svih ovih godina, do dolaska predsednika Vučića, u boljoj poziciji u odnosu na Srbiju. Zato što je postavio glupo pitanje Međunrodnom sudu pravde, u kojem je većina sudija iz zemalja koje su priznale tzv. Kosovo. Svojim glupim pitanjem udario je pečat na tu nezavisnost i dobio naslovnu stranu njihovih novina, sa ’hvala, Vuče’. Mislim da je zaslužio spomenik tamo, kao i Adem Jašari, jer je ne mnogo manje od njega zaslužan za tu samoproglašenu nezavisnost“, rekao je Vesić.

Sada kada je Vučić popravio poziciju Srbije, dodao je Vesić, pa se od situacije u kojoj se tražilo samo priznanje Kosova došlo do razgovora, javlja se „portparol onog koji je kriv“, i optužuje predsednika što pokušava da reši problem koji su oni ostavili.

„Za razliku od njih, Vučić nikada neće optužiti Jeremića ili nekog drugog da je hteo da uradi nešto maliciozno. Samo kažemo da je pitanje bilo glupo i nanelo veliku štetu Srbiji”, dodao je Vesić.

Na zahteve opozicije da Vučić ne bude nosilac liste SNS na sledećim izborima, Vesić je rekao da je taj zahtev “politički aparthejd” i da je jedini cilj tog zahteva da zabrane Vučiću bavljenje politikom, jer ne mogu da ga pobede na izborima, te da ti zahtevi pokazuju kako opozicija razume demokratiju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SAUTEMTON U PREMIJER LIGI !

Fudbaleri Sautemptona posle samo jedne sezone vratili su se u Premijer ligu Engleske, pošto su danas u finalu baraža “Čempionšipa”…