Međunarodni filmski festival FEST, 52. po redu, koji večeras počinje u Beogradu, svečano će sutra biti otvoren i u Novom Sadu, gde će publika do 4. marta moći da vidi 20 filmova iz više od 10 država.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Portparolka Jelena Galetin rekla je da će tri domaća filma imati novosadsku premijeru u okviru FEST-a uz svečanu atmosferu, prisustvo dela glumačke ekipe i crveni tepih.

“Imaćemo prvi put baš veliko i svečano otvaranje FEST-a jer ćemo imati počasnu gošću, glavnu glumicu filma koji ga otvara, veliku Miru Banjac. Radi se o filmu „Još jedan dan“, rediteljskom prvencu Radivoja Raše Bukvića. Reč je o kratkometražnom filmu, a odmah posle tog imaćemo film „Bartonova akademija“, rekla je Galetin.

Posetioci će tokom 10 dana moći da pogledaju dvadeset filmova iz više od deset država : Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Švajcarska, SAD i drugi.

Filmovi će biti prikazani u sali 5 Arene cineplex, u terminima od 19 časova i 21 čas i 30 minuta. Termini su drugi samo 28. februara i 4. marta, kada su emitovanja u 18 časova i 20 časova i 30 minuta. Karte su 550 i 650 dinara za sve dane.

U periodu pred jedno od najiščekivanijih večeri u filmskom svetu, dodelu Oskara, na FEST-u će posetioci imati priliku da pogledaju i filmove koji su pretendenti za ovu prestižnu nagradu kao što su film koji će otvoriti festival – “Bartonova akademija”, ali i “Zona interesa” i “Anatomija pada”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: