Podeli vest

Sava centar saopštio je danas da će program 52. FEST-a biti održan kod njih od 1. do 3. marta, odnosno da je samo za FEST “formirna Glavnu kongresnu salu sa postavkom koja najbliže odgovara bioskopskoj sa 350 mesta, koja nisu numerisana”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

Generalna direktorka Sava centra Kristina Milinčić je ocenila da je “za mnoge FEST nezamisliv bez Sava centra”, dodavši da se raduju što će “ove godine ponovo biti domaćini FEST-a u posebno obnovljenoj Glavnoj kongresnoj sali”.

“Sa filmofilima i vernim posetiocima najstarijeg filmskog festivala u našoj zemlji željno čekamo projekcije filmova u Plavoj dvorani čije renoviranje će biti završeno u septembru ove godine”, najavila je Milinčić.

Umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić je ocenio da se FEST vraća u Sava centar, koji je “festivalski prostor, kao i MTS Dvorana”. “Nekima je on prva asocijacija za FEST, međutim ja volim oba prostora i mislim da su oba prostora festivalska i da su oni FEST”, naveo je Pantelić.

Kako je najavljeno, u Glavnoj kongresnoj sali biće prikazani filmovi 52. FEST-a “Udar sreće” Vudija Alena, “Hotel Palas” Romana Polanskog, “Svi mi stranci” Endrua Hejga, “Ukus ljubavi” sa Žilijet Binoš i Benoa Mežimelom, “Anatomija pada” Žistin Trije i “Obećana zemlja” sa Madsom Mikelsenom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: