Podeli vest

Gastronomska i kulturno – zabavna manifestacija na reci “Fiš Fest” počinje danas u Beogradu i trajaće do 24. septembra, a organizatori najavljuju kuvarski šou, mediteranske specijalitete, sarajevsku kuhinju i takmičenje profesionalaca u kuvanju riblje čorbe.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ribar
Foto: Pixabay

Na keju kod kule Nebojša posetioce prvog dana manifestacije očekuje Dan sarajevske kuhinje od 12.00 sati u okviru kog će biti promocija proizvođača slatkiša, sira, maslinovog ulja, začina, starih zanata, revija starih automobila i predstavljanje turističke ponude Srbije i Beograda.

Do 22.00 časova služiće se tradicionalna riblja čorba u kazanima od 100 litara koju pripremaju kuvari restorana „Vodenica“ i Asocijacije šefova kuvara Srbije U isto vreme kuvarski šou obuhvatiće pripremanje i služenje specijaliteta od rečne i morske ribe i mediteranskih specijaliteteta koju pripremaju Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije.

Pripremanje sarajevskih ćevapa pred publikom pružiće kuvari iz Sarajeva, Udruženje HORES BiH i Gastrokutak Sarajevo.

Zvanično otvaranje manifestacije biće u 18.00 sati a muzički program traje do 23.00 časova, objavljeno je na sajtu fishfestbeograd.rs. Drugi dan rezervisan je za Dan mediteranskih specijaliteta koje će pripremati Savez kuvara Evropskih i mediteranskih regija iz Splita, Stevo Karapandza i Asocijacija šefova kuvara Srbije, Kulinarska federacija Srbije i gostujući kuvari.

Prvog dana vikenda osim kuvarskog spektakla, i pripreme i služenja jela kao i prethodnih dana, održaće se takmičenje mladih kuvara, kao i predavanja za mlade kuvare o izabranom jelu za takmičenje, koja će održati profesori Visoke hotelijerske škole Beograd i gosti iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije.

Poslednji dan manifestacije obeležiće takmičenje kuvara profesionalaca od 16.00 do 18.00 časova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: