Podeli vest

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova u Prištini Nora Fetoši je kazala da su Srbi obavešteni putem SMS-a na srpskom jeziku o ponuđenoj mogućnosti da preregistruju svoje automobile sa srpskih na RKS tablice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

priština
Foto: Bilten

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova u Prištini Nora Fetoši potvrdila je da je to ministarstvo danas pokrenulo kampanju za preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice.

Ona je za “Gazetu ekspres” rekla da se kampanja sprovodi putem telefonskih poruka i flajera.

Fetoši je kazala da su Srbi obavešteni putem SMS-a na srpskom jeziku o ponuđenoj mogućnosti da preregistruju svoje automobile sa srpskih na RKS tablice.

Dodala je da su svim zainteresovanima ponuđeni i besplatni pozivi na poseban broj telefona.

Fetoši je priznala da je do sada registrovano samo 18 automobila sa registarskim oznakama RKS, šest iz regiona Gnjilana, sedam iz Mitrovice, tri iz Prizrena i dva iz Prištine. U Ministarstvu unutrašnjih poslova u Prištini kažu da je vladavina prava prioritet i da će kampanja biti nastavljena širom Kosova i Metohije do 31. oktobra, kada se ovaj proces završava.

Ranije danas Kosovo online je preneo da građanima srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji od jutros stižu poruke u kojima ih iz kosovske policije pozivaju na preregistraciju vozila sa srpskih na RKS tablice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: