Podeli vest

Fudbalski klub Partizan oglasio se danas i odgovorio na saopštenje Crvene zvezde posle utakmice crno-belih i Radnika u Surdulici (2:1) u kojem se zahteva od FSS sklanjanje sudije Srđana Jovanovića iz srpskog fudbala.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PARTIZAN NICA
Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

“Partizan je prinuđen da se oglasi nakon utakmica koje su juče odigrane u okviru domaćeg fudbalskog prvenstva. Iako to nerado činimo, dužni smo da se oglasimo i zaštitimo klub, stručni štab, igrače, ali i ostale časne fudbalske radnike i klubove u Srbiji, navodi se u saopštenju crno-belih.

Kako se ističe, juče smo mogli da posvedočimo dobro poznatom maniru ponašanja jednog fudbalskog kluba, koji je nevešto pokušao da podmetanjem i besmislenim insinuacijama, uz povike ”Drž’te lopova”, dovede u zabludu fudbalsku javnost.

“Na utakmici Radnik – Partizan, protiv Partizana su dosuđena dva kaznena udarca, od kojih je prvi opravdano poništen nakon što je glavni sudija na terenu Miloš Milanović, proverom VAR snimka utvrdio da nema elemenata za kazneni udarac. Istog dana, na utakmici u Beogradu, u korist Crvene Zvezde svirana su dva kaznena udarca, od kojih će prvi zasigurno ući u anale fudbalske igre u Srbiji, kao jedan od najkomičnijih jedanaesteraca ikada dosuđenih. Sudar glavama dva igrača koja su bila u skoku i nakon što je igrač domaćeg tima prethodno rukom udario u lice igrača gostujuće ekipe, okarakterisan je kao jedanaesterac”, navode iz Humske.

Ipak to nije smetalo drugoplasiranom klubu na tabeli, da se brže bolje oglasi bestidnim saopštenjem, sa namerom da pažnju javnosti skrene sa navedene utakmice, dodaju iz Partizana.

“Drznuli su se čak da u toj svojoj samoobmani napadnu i najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića, čoveka od integriteta i znanja. Kako drugačije objasniti činjenicu da sudija Jovanović uživa ogromno poverenje FIFA i UEFA, te konstantno sudi utakmice u Ligi šampiona, a po oceni Crvene zvezde istog sudiju treba proterati iz srpskog fudbala”.

Prisetimo se i da su u prošlosti iz Crvene Zvezde tražili i udaljenje iz srpskog fudbala i sudije Milorada Mažića, koji je takođe sudio utakmice najvišeg nivoa u Ligi šampiona, podsećaju iz Humake.

“Očigledno je da Crvena zvezda smatra da sudije čije je znanje, stručnost i poštenje prepoznato na svetskom i evropskom nivou od strane FIFA i UEFA, ne mogu da sude u domaćem prvenstvu, već utakmice treba da sude oni koji su njima podobni i poslušni. Iako je odigrano tek treće kolo nastavka prvenstva, jasno je namera Crvene zvezde da se ništa ne prepusti slučaju i da se vršenjem pritiska na sudije i sudijsku organizaciju, utiče na rezultate utakmica i time kroji poredak na tabeli”.

Partizan“ će uvek stati u zaštitu svojih igrača i ostalih časnih ljudi koji rade u srpskom fudbalu, zaključuju iz Humske.

Ranije danas, saopštenjem se oglasio i prvi čovek Radnika Novica Tončev, koji je istakao, između ostalog, da Partizanu nisu potrebne “dadilje” poput sudije Jovanovića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: