Podeli vest

podnaslPremijera britansko-američkog filma “Kraljičina igra” brazilskog reditelja Karima Ajnuza biće održana večeras u 19:30 u Velikoj sali Mts Dvorane u okviru Glavnog trakmičarskog programa 52. FEST-a.ov

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

film
Foto: Shutterstock

“Drago mi je da sam po drugi put u Beogradu na vašem festivalu. Žao mi je što prethodni put nisam ostao do kraja kod vas da primim nagradu “Beogradski pobednik” na završetku festivala. Zato sam srećan što se ponovo sada srećemo ove godine sa mojim novim filmom i što sam saradjivao sa Gabrielom Tanom”, preneo je svoje prve utiske brazilski režiser Karim Ajnuz.

On je novinarima rekao i da mu se veoma dopada Beograd.

Režiser Ajnuz je poznat publici FEST-a, jer je njegov film “Nevidljivi život” (2019) proglašen za najbolji u selekciji “Izvestan pogled” festivala u Kanu i onda 2020.
nagrađen “Beogradskim pobednikom” za najbolji film u Glavnom takmičarskom programu 48. FEST-a.

“Kraljičina igra” je njegov prvi film na engleskom jeziku.

Osim premijere, dvočasovni film epohe “Kraljičina igra” biće prikazan i sutra u podne na istom mestu, a onda 26. i 28. februara u multipleks bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade (Sale 7 i 5), kao i 27.02. (19:30h) u Cineplexx UŠĆE Shopping Center (Sala 1).

Sineasta Ajnuz nije definisao svoj novi film kao kostimiranu dramu, već ga vidi u žanru kostimiranog trilera.

Scenario su napisali Henrieta Ašvort i Džesika Ašvort, prema romanu “Kraljičin gambit” Elizabet Fremantl.

“Iskreno bio sam začuđen kako je moguće da niko nije ranije snimio film prema tom izuzetnom romanu. To je priča o jednoj zaista fascinantnoj ženi koja je živela pre pola veka, a njena dela joj odjekuju i dan danas. Brojne žene su stradale za vreme vladavine kralja Henrija Osmog, a ja sam želeo da napravim film baš da bude drugačije, suprotno od te perspektive”, objasnio je režiser.

Uloge u filmu tumače – Alisia Vikander, britanski i holivudski glumac Džud Lou, Edi Marsan, Sem Rajli, Rubi Bental, Erin Doerti, Sajmon Rasel Beal.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: