Podeli vest

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon pozvala je Prištinu da sprovede presudu Ustavnog suda o vraćanju imovine manastiru Visoki Dečani

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

evropski parlament
Foto: Shutterstock

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon pozvala je vladu u Prištini da sprovede presudu Ustavnog suda o vraćanju imovine manastiru Visoki Dečani i da pokaže da nema selektivan pristup kada je u pitanju primena vladavine prava.

Ona je na svom Tviter nalogu navela da je dijalog Beograda i Prištine koji vodi EU suštinski element evropskih integracija Kosova i da “do pristupanja EU neće doći bez pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji”.

Navela je i da specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ima punu podršku EP.

Dodala je da ovogodišnji Izveštaj za Kosovo, koji EP danas treba da usvoji pokriva širok spektar pitanja, uključujući vladavinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, javnu upravu i borbu protiv diskriminacije i poručila da vladavina prava znači jednakost za sve.

Podsetila je da su EP i ona lično u više navrata ponavljali potrebu za hitnim odobravanjem vizne liberalizacije koja je, tvrdi, odavno zakasnila “uprkos činjenici da je Kosovo ispunilo sve kriterijume”.

Fon Kramon je navela da ovogodišnji izveštaj o Kosovu dolazi u posebnom trenutku “kada ponovo vidimo strahote rata u Evropi” i zahvalila vladi u Prištini što je “pokazala punu solidarnost sa Ukrajinom”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: