Podeli vest

Ruski bogataši uvećali su za 152 milijarde dolara svoje bogatstvo tokom prošle godine zahvaljujući, između ostalog, visokim cenama prirodnih resursa, objavljeno je u izdanju magazina Forbs za Rusiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dolari
Foto: Pixabay

Rusija prema najnovijim zvaničnim podacima ima 110 milijardera, što je za 22 više nego godinu dana ranije, prenosi Rojters.

Njihovo ukupno bogatstvo poraslo je sa 353 milijarde na 505 milijardi dolara. Spisak milijardera bio bi još duži da se nekolicina bogataša nije odrekla ruskog državljanstva.

Na rejting bogataša uticale su i apokaliptične prognoze vezane za rusku ekonomiju, navodi Forbs i dodaje da je 2021. godine, pre početka rata u Ukrajini, ukupno bogatstvo milijardera u Rusiji iznosilo 606 milijardi dolara.

Ruska ekonomija je doživela pad od 2,1 odsto pod pritiskom zapadnih sankcija, ali je bila u mogućnosti da prodaje naftu, metale i druge prirodne resurse na globalnim tržištima, posebno kineskom, indijskom i bliskoistočnom.

Nova imena ruskih bogataša na Forbsovoj listi uključuju milijardere koji su bogatstvo stekli zahvaljujući proizvodnji hemikalija, farmaceutskih proizvoda, grickalica, kao i građevinskoj industriji, što ukazuje da potražnja na tržištu Rusije ostaje velika uprkos sankcijama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: