Američki proizvoiđač automobila Ford predstavio je danas prototip svog novog automobila Mustang GTD koji će se naći u prodaji krajem 2024. ili početkom 2025. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ford
Foto: Shutterstock

Početna cena ovog automobila će biti 276.000 evra. Mustang GTD ima snažan motor od 800 konjskih snaga, a napravljen je po uzoru na trkački automobil Mustang GT3, prenosi CNN.

Ford je zadržao tradicionalni dizajn Mustanga, sa kompresovanim 5,2-litarskim V8 motorom napred ispod haube, a ne iza sedišta kao u GT modelima. Američki proizvođač je pokušao da postigne iste performase brzine kao u trkačkim automobilima, a to je zahtevalo da se ukinu neki praktični delovi automobila – Mustang GTD nema ni prtljažnik ni zadnja sedišta.

Karoserija Mustanga GTD je u potpunosti od karbonskih vlakana, a svaki gram težine i kubni santimetar prostora je iskorišćen da bi se postigla što veća brzina, izjavio je Fordov potpredsednik za razvoj proizvoda, Džim Baumbik.

Vožnja ovog automobila će biti legalna na javnim putevima, ali u njemu se nećete voziti do supermarketa, zaključuje CNN.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: