Podeli vest

Lider levičarske stranke Nepokorena Francuska Žan-Lik Melanšon uputio je danas poziv pripdanicima policije i žandarmerije da se pridruže građanskim protestima 1. maja protiv reforme penzionog sistema koja je formalno-pravno usvojena sredinom aprila.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Aurelien Morissard, File

Melanšon je u svom govoru priznao da su odnosi sa policijskim sindikatima burni i osudio igru moćnika koji su naterali pripadnike policije da poveruju da su oni koji se bore za socijalna prava neprijatelji policije.

Lider stranke Nepokorena Francuska pozivao je pripadnike policije da okrenu drugi list i odbace kontroverze koje nemaju smisla. “To nema nikakvog smisla. Vaš interes je da se pridružite borbi, da budete prisutni 1. maja, da odbijete da primenjujete apsurdnu i okrutnu brutalnost koju traže od vas protivno etici vaše profesije”, poručio je pripadnicima policije Melanšon, a preneo francuski portal BFMTV.

On je istakao da se učesnici demonstracija protiv penzionih reformi ne bore protiv interesa pripadnika policije. “Penzijska reforma važi i za pripadnike policije. Borba za povećanje starosne granice za odlazak u penziju na 64 godine primenjivaće se i na pripadnike policije.

Samim tim to pitanje je značajnije za njih nego da po navici i na sve moguće načine progone ljude koji samo demonstriraju i brane socijalna prava koja su nam svima zajednička”, poručio je francuskoj policiji Lider levičarske stranke Nepokorena Francuska Žan-Lik Melanšon.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…