Podeli vest

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil rekao je da je izuzetno ponosan jer se nalazi na mestu gde je američka kompanija Behtel Srbiji donela nešto najbolje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hil
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

On je na otvaranju deonice Pojate – Makrešane na Moravskom koridoru rekao da su autoputevi posebno važni kada su praznici, podsećajući na situacije kojima su, kako je rekao svi svedočili, a to su razdvojene porodice.

“Svi smo bili svesni telefonskih poziva kada roditelji zovu svoju decu u posetu za vikend, a oni kažu kako nemaju vremena jer su daleko i put dugo traje. Možete da samo zamislie te bake i deke koji čekaju da im unuci dođu u posetu. Zahvaljujući ovakvom autoputu sve manje će biti takvih poziva, jer će ovaj put približiti porodice”, rekao je Hil.

On je naglasio da su ljudi vekovima koristili Moravu da putuju sa istoka na zapad, ali niko do danas nije prošao ovakvim putem kakvim je delegacija došla danas.

“Ovakav put je važan i za ekonomiju i privredu, ali ne smemo da zaboravimo i na značaj koji imaju uoči praznika”, rekao je Hil. Ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šon Meklaud rekla je da je srećna jer pre kraja njenog mandata u Srbiji, kako je rekla, vidi da je vizija postala stvarnost.

“Ovo je prvi autoput u Evropi finansiran od britanske agencije. I nadam se da će Moravski koridor biti samo početak saradnje”, rekla je Meklaud. Ona je naglasila da je ovaj koridor važan simbol partnerstva i saradnje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ ODBRANIO TITULU NA VIMBLDONU

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je drugi uzastopni pehar na Vimbldonu pošto je u reprizi prošlogodišnjeg finala ponovo pobedio Novaka…