Podeli vest

Francuski muzičari Lejla Marsijal, Valenten Sekaldi i Silvan Rifle nastupiće u nedelju 29. oktobra u Domu omladine Beograda na 39. Beogradskom džez festivalu, najavili su organizatori.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Koncerti u sklopu džez festivala su deo manifestacije Confluences – Francuska u Srbiji u okviru koje su Francuski institut i Francuska ambasada u Srbiji pozvali svoje dugogodišnje partnere da tokom čitave jeseni u sklopu svojih tekućih programa istaknu francuske sadržaje i autore.

Francuskinja Lejla Marsijal će u sali Amerikana Doma omladine Beograda nastupiti u 22.30 časa. Najoriginalnija vokalna interpretatorka na evropskoj muzičkoj sceni, istražuje veze modernog džeza sa francuskim folklorom, romskom tradicijom i muzikom Pigmeja.

U duu FiL sa violončelistom Valentinom Sekaldijem nastavlja putem započetim u triju Baa Box, manifestujući lakoću izvođenja i virtuoznost, kreirajući neobične predstave u divljoj improvizaciji. Lejla Marsijal među uzorima ističe pevače Džin Li, Bobija Mekferina, Andreasa Šerera, Bjork i Mariju Žoao, instrumentaliste Erika Dolfija i Mederika Kolinjona, kao i sastav Magma. Francuski saksofonista i klarinetista Silvan Rifle dobitnik je najvećih priznanja francuske džez zajednice, uključujući i nekoliko za album godine.

U projektu “Troubadours” zamislio je kako bi zvučala muzika trubadura ako bi je svirali džezeri, spojivši srednjovekovne moduse sa Koltrejnovim modalnim skalama, bogatim evropskim koloritom i indijskim egzotičnim začinima. Beogradski džez festival počeo je 24. oktobra i traje do 29. oktobra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: