Podeli vest

U saopštenju se tvrdi da je Bogdan Petrovič Ciganenko Vovkoj dao lažnu vozačku dozvolu, tablice za automobil i dokumenta na ime stvarne državljanke Kazahstana Julije Zaiko.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) identifikovala je još jednog člana ukrajinske diverzantsko-teroristicke grupe koji je, zajedno sa Natalijom Vovk, pripremao ubistvo ruske novinarke Darije Dugin, saopšteno je danas iz Centra za odnose s javnošću FSB.

“Utvrđeno je da je ubistvo Darije Dugin pripremao član ukrajinske diverzantsko-teroristicke grupe, koja je saradivala sa Vovkovom u Moskvi. To je ukrajinski državljanin Bogdan Petrovič Ciganenko, rođen 1978. godine, koji je u Rusiju stigao 30.jula u tranzitu preko Estonije i napustio rusku teritoriju dan pre nego što je eksplodirao automobil Duginove”, navodi se u saopštenju Centra za odnose s javnošc´u FSB, prenosi TAS S.

U saopštenju se tvrdi da je Ciganenko Vovkoj dao lažnu vozačku dozvolu, tablice za automobil i dokumenta na ime stvarne državljanke Kazahstana Julije Zaiko.

Ciganenko je zajedno sa Vovkovom, napravio improvizovanu eksplozivnu napravu u iznajmljenoj garaži na jugozapadu Moskve.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: